Politikere vil skærpe tivoli-tilsyn

Vilde forlystelser som Cobraen i Tivoli Friheden i Århus skal nu have en synlig kontrolattest. Socialdemokrater klar til at gå endnu længere.

Blandt andet på baggrund af sidste års ulykke i rutsjebanen Cobraen i Tivoli Friheden er bekendtgørelsen for offentlige forlystelser blevet ændret med virkning fra 1. juli i år.

Ifølge Århus Stiftstidende betyder ændringen blandt andet, at vilde forlystelser skal udstyres med en kontrolattest, akkurat som man kender det fra elevatorer.

Alle nye, godkendte forlystelser udstyres med en kontrolattest. Resten får attesten sat op i takt med, at de godkendes under et kontrolbesøg.

- Så når alle forlystelser er blevet kontrolleret næste gang, skal man ikke gå op i en uden attest. For den er ikke blevet kontrolleret, siger det konservative medlem af Folketinget Tom Behnke til Århus Stiftstidende.

Det var i sin tid netop Tom Behnke, der fik ideen til den synlige kontrolattest.

Det socialdemokratisk folketingsmedlem Bjarne Laustsen mener imidlertid ikke, at regeringens ændring er vidtgående nok. Han vil blandt andet sikre bedre uddannelse af det personale, der håndterer de vilde forlystelser.