Politikere vil skærpe kontrol med vilde forlystelser

De koservatives retsordfører, Tom Behncke, vil øge kontrollen med forlystelser. Det sker efter ulykke i Tivoli Friheden i Århus.

Politikere fra en bred vifte af folketingets partier forlanger sikkerheden i samtlige vilde forlystelser undersøgt til bunds, skriver Århus Stiftstidende torsdag.

Ligesom elevatorer har det, bør vilde forlystelser have en synsrapport, så publikum kan se,
at de er forsvarlige. Det mener den konservative retsordfører Tom Behncke.

Han er oprørt over, at kontrollen med nyopførte rutsjebaner i Danmark er så overfladisk, som avisen beskrev onsdag, efter Tivoli Friheden blev frikendt for ansvar for
ulykken med den nye Cobra-rutchebane.

- Det vil være relevant, at producenten vedlægger en attest på, at det produkt, han leverer,
rent faktisk fungerer. Derefter skal den myndighed, der laver tilsynene i Danmark, undersøge om producentens oplysninger er rigtige, siger Tom Behncke til Århus Stiftstidende.

Enhedslistens Per Clausen ønsker en undersøgelse af alle vilde rutsjebaner og farlige forlystelser. Det ønske støtter Eyvind Vesselbo (V).

- Det kan jo ikke passe, at en kynisk eller uduelig virksomhed kan slippe af sted med at levere noget, der ikke kontrolleres ordentligt, inden det tages i brug. Hvis det er tilfældet, kan ulykken ske igen i hver eneste forlystelsespark, siger Per Clausen.