Politikere: Pinligt og besynderligt

Undren over, at kulturhovedstad ikke er nævnt

04:18

1 af 2

Kulturhovedstaden i 2017 må se sig slået af det europæiske Melodi Grand Prix, når det kommer til regeringens plan for turisme i Danmark.

Den østjyske begivenhed er ikke nævnt med ét ord i planen, og det undrer Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, som ikke forstår regeringens prioritering.

Se: Ikke ét ord om Aarhus...

Han mener, at den europæiske kulturhovedstad har langt større perspektiver end Melodi Grand Prix:

- Jeg synes, det er noget besynderligt, at man nævner Melodi Grand Prix i København, men ikke et projekt og arrangement, som er meget større, siger borgmester Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er ikke et Aarhus-projekt. Det er et Danmark-projekt. Aarhus varetager værtskabet på vegne af hele Danmark. Derfor har staten også en forpligtigelse til at bidrage.

Uffe Elbæk: Pinligt!

Også tidligere kulturminister Uffe Elbæk, som har rødder i Aarhus, forstår ikke, at regeringen ikke tilgodeser Østjylland.

Han mener samtidig, at det er udtryk for et generelt problem, når et arrangement som kulturhovedstaden ikke er nævnt i planerne:

- Der er en skævvridning. Hvis du har et kulturprojekt i provinsen, så er det bare svært at få kommunikeret igennem og få lagt det politiske tryk, der er nødvendigt for at det på den politiske dagsorden, siger Uffe Elbæk til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er er pinligt, hvis regeringen ikke går ind og får en aktie i det.

Uffe Elbæk har flere gange deltaget i møder omkring kulturhovedstadsprojektet i 2017. Han er på den baggrund sikker på, at regeringen lytter til de aarhusianske ønsker, men erkender også, at det er op ad bakke sammenlignet med det europæiske Melodi Grand Prix:

- Man må bare se i øjnene, at resten af Danmark skal føle, det er deres projekt for, at politikerne vil prioritere det, siger Uffe Elbæk til TV 2 | ØSTJYLLAND

Se et interview med både Jacob Bundsgaard og Uffe Elbæk øverst i artiklen.