Politikere kræver handling efter svigt af handicappede børn

Medlemmer af Folketingets socialudvalg vil have ministeren til at kigge på sager om svigt i Aarhus Kommune

01:20

Gennem den seneste uge har TV 2 | ØSTJYLLAND fortalt om flere familier, der er hårdt ramt af Aarhus Kommunes nyfortolkning af loven, som betyder, at flere børn med handicaps er tvunget til at blive længere i skolen. Og det selvom fagpersoner fraråder det. Nu vil politikere på Christiansborg have kigget nærmere på sagerne.

- Jeg håber på, at ministeren (Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V), red.) ser på det her med stor alvor og retter henvendelse til kommunen, hvis det er det, der skal til, lyder det fra medlem af socialudvalget for DF, Karina Adsbøl.

Læs også Tvinges til lang skoledag: Frygter Anna vil skade sig selv

Forældrene er uforstående over for, at de mister retten til kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, så de ikke længere kan give deres barn de nødvendige pauser fra skoletiden, og fra politikerne lyder det da også, at der må være problemer med fortolkningen af inklusionsloven og folkeskoleloven.

- Det kan ikke være meningen og hensigten at tvinge børn til noget, de ikke kan tåle. Jeg tror ikke på, at det kan være formålet med lovgivningen, og vi er derfor nødt til at gøre noget, siger medlem af socialudvalget for SF, Kirsten Normann Andersen.

I temaet her kan du læse mere om sagerne. 

Du kan se hele indslaget med de politiske kommentarer øverst i artiklen.