Politikere kræver handling

Samarbejde med omstridt moské skal revurderes

02:35

1 af 2

Kontroversiel udmelding fra moskéen på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus får byrådspolitikere til at kræve, at Kommunen revurderer et antiradikaliserings-samarbejde med moskéen.

Det sker efter at formanden for moskéen kaldte martyrdød for en heltegerning.

- Jeg synes, at det er meget problematisk, at kigge ind i et samarbejde med nogen, der synes, at det er en heltegerning at blive terrorist og selvmordsbomber, siger Marc Perera Christensen (K), der er byrådsmedlem.

Udtalelser fra Oussama El-Saadi kom på baggrund af oplysninger om, at den 21-årige Victor Kristensens beslutning om at rejse til Mellemøsten og angiveligt deltage i et selvmordsangreb.

Se: Martyrdød vækker vrede

Men udtalelserne får nu flere lokalpolitikere til at overveje det samarbejde, som Kommunen har haft med politiet og moskéen siden årsskiftet.

- Det er vigtigt, at vi sender et signal til dem om, at enten er de en del af løsningen, eller også er de en del af problemerne derude, siger Lars Boje Christensen, der er byrådsmedlem for Liberal Alliance.

Politiet mener dog ikke, at udtalelsen fra Oussama El-Saadi skal betyde, at samarbejdet skal stoppe.

- Vi vil se, hvordan det udvikler sig. Hvis der fortsat sker det, at der ikke er unge, der rejser til Syrien, så må vi se i øjnene, at der har været en positiv udvikling i den her rejseaktivitet, siger Allan Aarslev, der er politikommissær og leder af den kriminalpræventive sektion.

Naser Khader, der er syriensekspert, slår tvivl om moskéens engagement i samarbejdet.

- Jeg tvivler på, at det fine samarbejde man har haft i Aarhus på tværs, at Grimhøjmoskéen har leveret noget som helst konstruktivt til det, siger Naser Khader.

Marc Perera Christensen vil nu kræve en redegørelse fra magistraten.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.