Politikere har ikke gjort noget

Problem med trafikeret kryds endnu ikke løst

For et år siden klagede naboerne til lyskrydset Silkeborgvej/Byleddet i Brabrand over for farlige forhold for trafikanter.

På bare en uge oplevede tre personer at være involveret i en ulykke.

Her et år efter oplever folk i området fortsat problemer med trafikken - blandt andet med folk, der kører over for rødt lys.

Se: Mange kører over for rødt

Formand for Teknisk Udvalg i Aarhus, Jette Jensen fra Enhedslisten, besøgte i dag det trafikerede kryds. Hun tog for et år siden fat i rådmanden på området, Bünyamin Simsek (V), for at finde en løsning på problemet.

Siden da er der ikke sket noget, erkender Jette Jensen (EL). Hun mener dog også, at ansvaret en stor del af vejen ligger på politiets skuldre.

- Kommunen kan ikke sikre, at folk ikke kører over for rødt lys. Det er politiets opgave. Vi kan sikre, at der er cykelstier, de steder, der skal være. Lige nu er det jo næsten farligt, hvis der er en cykelsti her, fordi hvis folk kører over for rødt, så vil de unge mennesker tænke, at de er sikre, når de kører over for grønt og så kan der komme en bil og køre over for rødt, siger byrådsmedlem Jette Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Jette Jensen fortæller, at hun nu igen vil tage sagen op med rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), for at finde ud, hvilke muligheder kommunen har for at løse problemet.