Politikere giver svar på tiltale efter lokal-kritik

To østjyske folketingsmedlemmer fik lov til at svare på deres vælgeres kritik ved folketingets åbning

02:57

Folketinget åbnede tirsdag, og inden åbningen har flere østjyder og østjyske interesseorganisationer meldt ud, at de østjysk valgte politikere ikke er gode nok til at varetage deres lokale vælgeres interesser.

En nævner eksempelvis, hvorfor der stadig bliver talt om en lufthavn ved Thomasminde, og den kritik vil Socialdemokratiets Leif Lahn godt imødekomme. 

Læs også Aastrup: Upopulære beslutninger kan være de bedste

- Det er jeg helt enig i. Det, der er sket er, at man i så mange år har snakket om at lukke lufthavnen i Tirstrup, og når man snakker dårligt om en vare, er der ingen, der bruger den, og så er det svært for Tirstrup at skabe en god økonomi, siger han.

- Hvis vi får en velfungerende lufthavn, ved jeg, at debatten fra de sidste 35 år vil forstumme, for nu må det stoppe, den snak om at flytte en lufthavn. Der er jo ikke nogen, der vil betale for det – for det kan jo ikke lade sig gøre, siger Leif Lahn. 

Læs også MF’ere: Det har vi gjort for Østjylland

Til gengæld mener han også, at problemet er i en løsningsfase, men at han fortsat vil kæmpe den lokale mærkesag.

- Der er jo sket det, at vi har fået stoppet debatten om Thomasminde. Nu er vi der, hvor vi har den lufthavn i Østjylland, vi skal have, og nu skal vi bare udvikle den, men hvis du spørger mig, om der er sket nok, så nej, siger Leif Lahn.

På gaden i Aarhus var der også en ung SF-vælger, der var utilfreds med, at partiet ikke har fået forbedret forholdene for de unge og ældre på tilfredsstillende vis. 

Læs også Kritik: Politikerne glemmer hvor de er valgt

- Det er svært at gøre noget som helst, når der ikke er flertal for det, men SF har foreslået, at vi skal bruge nogle penge her og nu – altså et decideret velfærdsbidrag, for vi er enige med den unge mand i Aarhus om, at vi skal bruge nogle kroner på børneområdet og de øvrige velfærdsområder her og nu, siger SF’s Kirsten Normann Andersen, der er kommet i folketinget som SF’s førstesuppleant efter at Jonas Dahl forlod politik.

Også på ældreområdet kunne der trænge til at ske lidt, mener både vælgeren og politikeren.

- Det synspunkt deler jeg med ham. Mit hjerte bløder for ældrepleje, og vi gør, hvad vi kan, for at sætte ældre og ældres vilkår på dagsordenen. Vi synes, det er vigtige indsatsområder, siger Kirsten Normann Andersen. 

Se det hele i videoen øverst i artiklen.