Politikere er endnu ikke klar med budget

Forhandlingerne om de kommende års budget fortsætter i Aarhus byråd

01:20

1 af 2

Siden klokken 10 torsdag formiddag har byrådsmedlemmerne i Aarhus været samlet på byens rådhus.

Her har de taget hul på de 'marathon-drøftelser', der skal ende ud med et færdigt budget for kommunens økonomi de næste tre år.

Klokken 22 var der fortsat ingen aftale i hus. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at forhandlingerne fortsat skrider fremad, men at det ikke er sikkert, at politikerne når til enighed i dag:

- Det bliver tæt. Jeg tror, vi får brug for noget af dagen i morgen også, siger han.

Deadline for forhandlingerne er klokken 24. Herefter får byrådsmedlemmerne mulighed for at få en god nats søvn og tænke over mærkesagerne, inden forhandlingerne genoptages fredag klokken 10.

Hvordan budgettet kommer til at se ud, er uvist. Sikkert er det dog, at der vil være tale om besparelser på væsentlige kerneområder.

Knaster skal files

Nu er det så op til partierne, at nå til enighed om, hvor kniven skal svinges:

- Der er det en del af processen, at man opgive nogle af de drømme, man havde, inden man gik ind til forhandlingerne, for at nå hinanden. Det håber jeg, der er vilje til, siger Jacob Bundsgaard.

Som det eneste parti i byrådet, har Enhedslisten valgt at stå uden for budgetforliget Det skete i eftermiddag, hvor partiets tre byrådsmedlemmer forlod forhandlingerne.

Du kan se et interview med Aarhus-borgmesteren, som er optaget sent torsdag aften, i videoen øverst i artiklen.

EL trækker sig: Budget er alt for sortsynet