Politikere: Det er usmageligt!

Kritik af opfordring til at gå efter politikere

Flere byrådsmedlemmer i Randers ærgrer sig over, at en gruppe utilfredse borgere nu vil til at ramme politikerne på deres virke uden for byrådssalen.

Opfordringen er blevet fremsat i et opslag i Facebook-gruppen "Nej tak til skolelukninger i Randers", hvor borgerne kan komme med tips til, hvordan politikerne kan påvirkes.

Det sker som reaktion på, at partierne Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har foreslået en ny skolestruktur, som blandt andet indebærer lukning af fem folkeskoler.

Læs også - Hvordan rammer vi Omann?

Borgmester i Randers Kommune, Claus Omann Jensen (V), betegner det som en "uskik" og en "skidt måde", at de utilfredse borgere går efter politikerne som personer.

Han mener, at debatten i stedet skal spores ind på det, som det virkeligheden drejer sig om:

- Der er nogen, der bliver glade for de beslutninger, vi tager, og nogen, der bliver knap så glade. Jeg synes, det skal handle om skolestrukturen i stedet for, hvem vi er som mennesker bagved, siger Claus Omann Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også Henning Jensen Nyhuus (S) mener, at debatten er ved at køre af sporet, og at den i stedet skal foregå på et sagligt niveau.

Indtil videre har de borgere, som er utilfredse med skoleforliget, demonstreret og afgivet høringssvar, og det er den rigtige metode, siger Henning Jensen Nyhuus:

- Det er usmageligt, siger han og fortsætter:

- Hvis man forsøger at afskrække politikerne, så ender det i det rene ragnarok. Så bliver det en bananrepublik. Det går bare ikke.