Politiker slår fast: Indiske Ricky må ikke arbejde frivilligt

Ricky A. S. Rai fra Aarhus er frustreret over, han ikke må yde frivilligt arbejde i Danmark, men der er ingen hjælp at hente fra politisk side

02:36

Det har skabt forargelse og frustration hos flere, at stærke ressourcepersoner som lægen Ricky A. S. Rai fra Indien ikke må yde frivilligt arbejde, imens hans sag behandles. Men lovgivningen er soleklar, lyder det fra Venstres Britt Bager.

- Som vi hører i indslaget, så er han her på et turistvisum, og når man er her på det, er man her som turist. Hvis du vil søge arbejde, hvad enten det er lønnet eller ulønnet, skal du søge arbejds- eller opholdstilladelse, siger Britt Bager, der er medlem af Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg.

Jeg vil gerne værne om de danske lønnede jobs og ikke risikere, at det bliver en glidebane. At vi får frivillige op fra udlandet til at udfylde de jobs

Britt Bager, Venstre

Om lidt udløber Ricky A. S. Rais turistvisum, og så er han her i landet på et såkaldt processuelt ophold, imens hans sag viderebehandles. Heller ikke her må han arbejde frivilligt.

- Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke synes, at folk udefra skal ind på arbejdsmarkedet, uden at vi kender det grundlag, de er her på, siger Britt Bager.

Læs også 'Jeg er glad for at arbejde i stedet for at gå på jobcenter'

Ifølge hende er reglerne ikke lavet for at genere folk, der gerne vil gøre en frivillig indsats.

- Jeg vil gerne værne om de danske lønnede jobs og ikke risikere, at det bliver en glidebane. At vi får frivillige op fra udlandet til at udfylde de jobs, lyder det fra politikeren.

02:08

Få hele historien om Ricky A. S. Rai her. 

Luk video