Politiker skal forklare lønfest

Tom Behnke (K) skal forklare sig i skandalesag

Den konservative Aarhus-politiker Tom Behnke skal forklare sig over for sit bagland om den verserende skandalesag, hvor han er mistænkt for at have forgyldt en direktør.

I fredags gik Tom Behnke (K) af som formand for Rådet for Sikker Trafik, da han er blevet beskyldt for at have forgyldt direktøren i rådet, Anders Rosbo, som i øvrigt er tidligere konservativ kommunikationsrådgiver.

Tom Behnke skal angiveligt have bevilget meget store lønforhøjelser og have givet fri brug af en Alfa Romeo til Anders Rosbo. Han har også forlænget direktørens ansættelse i yderligere tre år uden at inddrage forretningsudvalget, som ansætter direktører, skriver stiften.dk.

Hjem til Aarhus

Sagerne har fået politiske modstandere til at tale om konservativt kammerateri. Derfor tager Tom Behnke nu til Aarhus for at forklare sig over for baglandet.

I Aarhus er tilliden til Tom Behnke dog stadig intakt.

- Tom Behnke har ganske udmærkede forklaringer på, hvad der er foregået. Og dem har han tilbudt at komme og give os på et møde i vælgerforeningen på mandag. Det er jo altid klogt at forklare sig, når man er havnet på forsiden af aviserne - især når man som Tom Behnke ikke mener, at presseomtalen giver et retvisende billede, skriver stiften.dk.