Politiker: Hvorfor nu?

Undren på Christiansborg over lufthavns-letbane

02:10

1 af 2

Blot få uger efter regeringens togfond på 28,5 milliarder blev vedtaget, lufter Aarhus Lufthavn og de østjyske kommuner nu drømmen om en letbane til lufthavnen.

Se: Letbane som lokkemiddel

Det vækker stor undren på Christiansborg. Her forstår Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen ikke, hvorfor politikerne i Østjylland ikke har fået afklaret planerne om en letbane til Aarhus Lufthavn, inden forhandlingerne om togfonden blev afsluttet.

- Jeg synes ikke, man fra ejerkommunerne eller fra selve Aarhus Lufthavn har været særligt aktive - hverken i forhold til togfonden, eller når vi har diskuteret veje, siger trafikordfører Kim Christiansen (DF) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus Kommune skal nu først til at undersøge, om en letbaneforbindelse til lufthavnen er realistisk. Til gengæld er lufthavnene i både Billund og Aalborg sikret banestrækninger.

Se: Togaftale på plads

Formanden for Aarhus Lufthavns bestyrelse, Ango Winther, erkender, at lufthavnens bestyrelse og ledelse - i modsat til Billund og Aalborg - ikke har været god nok til at skabe dialog med politikerne:

- Vi ville gerne have lavet de her undersøgelser for lang tid siden, men bedre sent end aldrig. Nu er de sat i gang, og de kommer, siger Ango Winther, formand i Aarhus Lufthavns bestyrelse, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om den politiske undren øverst i artiklen.