Politijagt i gaderne

Gerningsmændene var udenlandske eftersøgte

Foto: Colourbox

Gader i det centrale Aarhus dannede sent i aftes ramme for en politijagt.

Fire udenlandske mænd var i færd med et tyveri i en cykelforretning på Nørrebrogade, da politiet blev underrettet kl. 22.04. Politiet havde en patruljevogn i nærheden og var ved stedet blot et minut senere. Her råbte et vidne til dem fra sin cykel, at tyvene lige var løbet ud af forretningen i retning mod Høegh-Guldbergs Gade. Politiet fik øje på dem og satte efter dem i løb.

Her fortsætter jagten ad Tunøgade og til krydset ved Sjællandsgade. På det tidspunkt var endnu en patrulje kommet til, og da de fire mænd nåede krydset, forsøgte de at løbe hver til sit - det lykkedes dem dog ikke at komme længere.

- En af dem havde stadig handsker på og en tændt lommelygte i hånden, som han forsøgte at skille sig af med ved at smide den i en container, men det opdagede politiet, fortæller politikommissær hos Østjyllands Politi, Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også: Dramatisk butikstyveri

To af de fire udenlandske mænd, en 17-årig og en 20-årig, var eftersøgt til afsoning i et fængsel i deres hjemland. Den tredje, en 16-årig, var eftersøgt efter at have forladt sin institution. Alle tre er blevet sendt tilbage. Og hvad den fjerde angår, har politikommissæren følgende kommentar:

- Den fjerde, som er en 16-årig mand, må så tilbringe julen uden sine venner.