Politifolk kræver beskyttelse

Lovændring skal beskytte betjente i fritiden

Foto: Colourbox

Grove chikanerier af politibetjente, der holder fri fra arbejdet, får nu Politiforbundet til at kræve en lovændring, så det bliver sværere at slippe godt fra at forfølge og chikanere betjente og deres familier og børn i fritiden.

Kravet kommer efter at en dommer fra Vestre Landsret valgte at løslade to unge mænd, som af byretten var blevet varetægtsfængslet for ti dage for at tvinge en politikvinde i privatbil af vejen og kaste vand ind gennem bilruden og vandflasken efter hendes bil. Dommeren fandt det ikke bevist, at de to mænd genkendte betjenten fra tidligere kriminalsager.

Men det er ikke acceptabelt, mener politiforbundets formand:

- Man må skærpe lovgivningen. Jeg mener, at man på et eller andet niveau bliver nødt til at indse, at tiden er desværre løbet fra gamle dage, hvor man "bare" var beskyttet som tjenestemand på arbejdet. Respekten for myndighedspersoner er så meget i frit fald, at vi åbenbart skal finde os i at vi qua det, at vi bare passer vores job, det er ikke nok til at vi vi kan få lov at gå i fred, siger Flemming Oxfeldt til TV 2 NEWS.

Formanden for danske forsvarsadvokater, Henrik Stagetorn, afviser, at det skulle være nødvendigt med en lovstramning og kalder det "dygtigt spin" af Politiforbundet at kræve stramninger af lovgivningen.

- Nu synes jeg Oxfeldt fuldstændig glemmer, at det er jo rent faktisk strafbart - hvis de to findes skyldige - så er det strafbart, det, de har lavet og de vil utvivlsomt også modtage en dom for det. Allerede med den eksisterende straffelovgivning vil de få en skærpelse i forhold til en normalstraf, blandt andet fordi de har været flere i forening, siger Henrik Stagetorn til TV 2 NEWS.

I dag kræver også de Konservative stramninger af loven. Tidligere har Venstre og Dansk Folkeparti lovet at tage sagen op.