Politiet vil knalde 12.000

Flere østjyske bilister skal have en bøde

Politiet har nu sat sig et mål for, hvor mange østjyske biliste, der i løbet af i år skal sigtes for at køre over for rødt, være påvirket eller køre mod ensrettet.

Politiet forventer, at mindst 12.000 bilister i løbet af i år skal sigtes for trafikfarlige forseelser på de østjyske veje

På landsplan forventer politiet at rejse mindst 150.000 sigtelser. Det viser politiets mål- og resultatplan for 2015, som er underskrevet af Justitsministeriet og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Ifølge rigspolitichefen er målet identisk med det for 2014.

Se: Kontrol og kampagner hjælper

- Vi viderefører sidste års kontroltryk, for det har givet gode resultater. Når det gælder antallet af færdselsdræbte, betyder politiets kontrol og tilstedeværelse meget.

- Vi kan se, at antallet af dræbte er gået ned, ned, ned de sidste fem år, siger Jens Henrik Højbjerg.

I 2008 var der over 400 dræbte, mens der i 2014 var 83 trafikdræbte.

Han mener ikke, at der kan være et etisk problem i at skulle sætte et mål for, hvor mange trafikfarlige forseelser danskerne skal fældes for i år.

Se: Sådan fordeles fotovognene

- Det er jo nogle overtrædelser, der finder sted. Hvis folk kører over for rødt, kører de over for rødt. Det er jo ikke noget, vi finder på. Det handler kun om én ting, og det er at højne trafiksikkerheden, siger Jens Henrik Højbjerg til Ritzau.

Politiet har også en målsætning om, at der skal foretages mindst 100.000 måletimer på landsplan, hvad angår automatisk trafikkontrol (ATK).

- Vi har den opfattelse, at når det gælder ATK, er det en god idé at måle antallet af timer. For det har været antydet, at det er en bødemaskine. Og det er det ikke. Det er rettet mod at styrke trafiksikkerheden, siger rigspolitichefen.