Politiet tager til genmæle

Politisk pres om synlighed efter et forår med ballade

02:41

1 af 2

I debatten om uro og kriminalitet i Aarhus Vest tager Østjyllands Politi nu til genmæle.

Efter et stort politisk pres om mere synlighed i det uroplagede område slår chefen for Østjyllands Politi i dag fast, at løsningen ikke alene handler om at få flere politibetjente til området.

- Så vil jeg næsten hellere sige, at de penge, det for eksempel koster at give os 20 flere politifolk, vil jeg hellere have, at man gav til Aarhus Kommune for at få de unge i arbejde eller noget andet, der skal ske omkring dem, siger Bent Preben Nielsen, der er chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

I foråret krævede flere lokalpolitikere en større og mere håndfast politiindsats i området, efter skudepisoder og efter en gruppe unge stod frem på TV 2 | ØSTJYLLAND og optrådte truende.

Dengang - 8. maj i år - sagde Marc Perera Christensen (K), der er 2. viceborgmester i Aarhus Kommune:

- Det her er et suverænt politianlæggende. Det ligger ud over kompetencen for Aarhus Byråd. Det her kræver en benhård, en benhård politiindsats, og hvis Østjyllands Politi ikke har ressurcerne til det, så må man til rigspolitichefen og bede om forstærkning, lød det fra Marc Perera Christensen.

Men det er ikke løsningen, mener Bent Preben Nielsen.

- Løsningen her er ikke politiindsats. Løsningen herude er den fællesindsats, som vi prøver at arbejde sammen med Kommunen om og i øvrigt også sammen med mange af de frivillige, som bor herude, og måske få optimeret det til at få flere til at tage et ansvar, siger Bent Preben Nielsen.

Østjyllands Politi får i dag flere anmeldelser fra området end tidligere, men oplyser, at der kun er få sager med personfarlig kriminalitet.

I de senere år har Østjyllands Politi valgt at engagere flere betjente i nærområdet, så der nu er 27.

- Hvis man går tilbage til 2006/2007, så var der en 10 til 12 mænd herude. Så der er virkelig blevet opnormeret, siger Bent Preben Nielsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Marc Perera Christensen, da han er i Kina.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen, og du kan se hele interviewet med Bent Preben Nielsen her.