Politiet tager på dækrazzia

Mange biler kører med forkert dæktryk

Foto: Michael Eisenberg, Intercom

Alt for mange bilister kører på nedslidte dæk eller med forkert dæktryk. Derfor rykker Østjyllands Politi i morgen ud i en aktion, der skal være med til at forbedre sikkerheden på de østjyske veje.

Aktionen bliver gennemført i samarbejde med Rådet for Større Dæksikkerhed. I løbet af den seneste tid er der blevet gennemført lignende dækrazziaer andre steder i landet, og nu er turen så altså kommet til Østjylland.

Under razziaen vinker politiet bilister ind til siden for blandt andet at tjekke deres kørekort og for at undersøge, om de har drukket alkohol. Derudover undersøger medarbejdere fra Rådet for Større Dæksikkerhed bilernes dæk.

- Vores opgave er at undersøge dækkene og informere bilisterne om dækkenes tilstand. Typisk udskriver politiet kun bøder til bilister, der kører med alt for dårlige dæk. Alle andre slipper. Men det er suverænt politiet, der afgør, om der skal udskrives en bøde eller ej, siger chef for Dækbranchens Fællesråd Volker Nitz til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Hvis de slipper for en bøde, plejer vi at sige til bilisterne, at de passende kan bruge de 1.000 kr., de sparede, på at købe nogle nye dæk.

Dæktryk en by i Rusland

Ifølge Volker Nitz er mange bilister slet ikke klar over, hvilke dæk der sidder på deres biler - og hvordan deres tilstand er. I Sverige og Finland er der blevet gennemført dækrazziaer i adskillige år, og det har ifølge ham været med til at forbedre sikkerheden på vejene.

- I statistikkerne kan vi se, at razziaerne virker i vores nabolande. Desværre er mange bilister herhjemme slet ikke klar over, hvilke dæk de kører på, og om dækkene er nedslidte. For mange trafikanter er dæktryk en by i Rusland, siger Volker Nitz.

I alt har cirka 1.700 bilister fået undersøgt deres dæk i forbindelse med årets dækrazziaer.