Politiet søger hjælp på Twitter

Nyt forsøg på at opklare drab på 22-årig

Foto: Flickr

"Ahmad blev stukket med kniv - set / fundet den i kvarteret Hybenvej, Sundvej eller tøj/ handsker måske med blod? Ring 114"

Dette er blot et af flere spørgsmål eller opfordringer, som Sydøstjyllands Politi mandag eftermiddag har lagt ud på Twitter for at få hjælp til opklaringen af drabet på den 22-årige Ahmad Fouad Karimi.

Ahmad blev tirsdag i sidste uge fundet dræbt af knivstik i sin lejlighed på Hybenvej i Horsens, og mandag valgte politiet så at bede offentligheden om hjælp via både Twitter og Facebook.

- Sagen har været omtalt i de almindelige medier, men ved at bruge de sociale medier, forsøger vi at ramme bredere. Mange unge læser ikke aviser, så vi forsøger at nå dem på denne måde, siger vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Sydøstjyllands Politi til Ritzau.

Læs også: Dræbt af knivstik

På Twitter efterlyser politiet folk, der kendte Ahmad og kan fortælle om hans baggrund, ligesom man søger familie eller venner, der bor andre steder i landet. Men man understreger, at alle oplysninger om den 22-årige afghaner har interesse.

Og politiet har mandag eftermiddag fået flere henvendelser.

- Vi har fået nogle henvendelser, og dem skal vi nu følge op på. Det er jo begrænset, hvor meget man kan skrive på Twitter, så vi vil opsøge nogle af dem, der har skrevet til os og få uddybet oplysningerne, siger Carsten Thostrup.

I et forbindelse med efterforskningen har politiet i øvrigt gennemgået fem ton affald fra containere, skraldespande og andre steder, blandt andet i et forsøg på at finde den kniv, der blev brugt ved drabet.

Kniven er ikke dukket op, men politiet har fundet flere andre ting i forbindelse med gennemsøgningen.

- Vi gav besked om, at man skulle tage rigeligt med tilbage, og vi har fået en del effekter, som nu skal undersøges nærmere, fortæller vicepolitiinspektøren.