Politiet sigter TV2OJ

TV-direktør vil have sagen i Højesteret

00:43

En talsmand fra en bande i det vestlige Aarhus stod tidligere på måneden frem på TV 2 | ØSTJYLLAND. Politiet kræver råbåndet udleveret.

1 af 2

Østjyllands Politi har onsdag valgt at rejse sigtelse mod relevante personer fra TV 2 | ØSTJYLLAND for at slette råbånd fra indslaget "Trussel om Hævn" til politiets efterforskning.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Østjyllands Politi har indhentet en retskendelse for, at TV 2 | ØSTJYLLAND skal udlevere de råbånd, der er anvendt til et nyhedsindslaget, der blev bragt 8. maj.

- Vi har under sagen gjort gældende, at sagen er speciel, blandt andet fordi TV 2 har valgt at give sendetid til bevæbnede og maskerede personer, der udbreder trusler.

- Der er tale om en handlemåde, der efter vores opfattelse i bedste fald er egnet til at udbrede utryghed i de boligområder, der er tale om - og som i værste fald er udtryk for medvirken til udbredelse af trusler, siger advokaturchef Poul Gade fra Østjyllands Politi.

Se: Dømt til at udlevere råbånd

TV 2 | ØSTJYLLAND har - efter afsigelsen af kendelsen i Vestre Landsret - oplyst overfor politiet, at de relevante råbånd er blevet slettet. Det samme fremgår af TV2 Østjyllands hjemmeside.

I nyhedsindslaget stod en gruppe unge mennesker frem og fremsatte trusler mod den eller de, der to dage tidligere havde skudt mod en lejlighed i Gellerup.

En person i gruppen fremviste desuden en pistol. De medvirkendes identitet var sløret, bl.a. ved at ansigterne på enkelte deltagere var gjort uskarpe, og stemmerne var forvrængede.

Det hedder i kendelsen fra Vestre Landsret, at hensynet til opklaringen i denne sag "klart overstiger TV 2 | ØSTJYLLANDs behov for at kunne beskytte sine kilder".

Se: Bande: Vi er i krig

Landsretten bemærker også, at "de hensyn, der begrunder pressens ret til kildebeskyttelse, kun i ringe grad gør sig gældende i en sag som den foreliggende".

TV 2 | ØSTJYLLAND ønsker at kære landsrettens afgørelse til Højesteret.

- Vi mener i øvrigt, at sagen er så principiel, at vi via vores advokat har søgt Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at føre sagen videre til Højesteret, siger direktør Peter Kramer.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.