Politiet på stor-kontrol

Omfattende indsats mod "rådden kørsel"

500 gange på kun tre og en halv time måtte Østjyllands Politi udskrive bøder ved et vejarbejde på motorvejen E45 ved Randers.

Hastigheden på strækningen, når der er vejarbejde, er 50 km/t, men tre gange blitzede fotovognen, da bilister kørte over 100 km/t. De tre personer mister kørekortet.

18 andre bilister havde også en tung pedalfod. De kørte over 60 procent mere end det tilladte, hvilket koster en betinget frakendelse af kørekortet.

Det er i øvrigt tredje gang, at politiet forsøger med en fotovogn samme sted. det har i alt resulteret i 1.400 fartbøder.

Mere "rådden kørsel"

Desuden gennemførte Østjyllands Politi onsdag eftermiddag en omfattende kontrol på Silkeborgvej ved Aarhus, som de seneste dage er blevet udpeget til et af de steder i byen, hvor folk kører rigtigt "råddent".

- Det er en af de strækninger, der har betydeligt mere bevågenhed end andre, for det er et af de steder, hvor respekten fra det røde lys ligger et meget lille sted, siger politiassistent hos Østjyllands Politi, Jan Sabroe, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På knap en time skrev politet 13 bøder for enten at køre over for rødt eller for at have kørt for stærkt.

Måske en løsning

Jan Sabroe mener, at en mulig løsning kan være, at man sætter fartgrænsen ned fra de nuværende 70 km/t til 50 km/t.

Det er kommunen, der er samarbejde med politiet sætter fartgrænserne, og her kan det komme på at tale, at grænsen skal ned.

- Jeg er meget åben overfor at diskutere de løsninger, der kan komme på tale. Og én løsning kan være, at vi sætter fartgrænsen ned, hvis det er det, der er vurderingen, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Østjyllands Brandvæsen brandbiler

Lejlighedsbrand på ø: Færge vender rundt for at hente brandbiler

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

coronatest podning corona covid-19 visir

Smittetrykket stiger i Favrskov: Nu indføres flere restriktioner

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus

efterlysning_roveri_randers (1)

15-årig overfaldet: Nu efterlyser politiet mistænkt for røveri