Politiet leder efter århusianer med mange penge

Et stort røveri i Erritsø har ført til anholdelse af en 38-årig mand med tilknytning til Århus. Nu leder politiet efter hans medskyldige.

Udbyttet fra røveriet d. 27 december var på 11 millioner kr. Den anholdte har siddet fængslet i syv måneder, uden at politiet har fortalt offentligheden om det.

Den fængslede 38-årige betegnes af politiet som en erfaren kriminel, men undersøgelser af mandens omgangskreds i Århus har hidtil ikke givet et vink om, hvem den anden formodede gerningsmand kan være, og derfor beder politiet nu borgerne om hjælp.

- Hvis nogen i miljøet har hørt, at nogen har mange penge, vil vi gerne høre om det, siger Steen Edeling fra Sydøstjyllands Politi.

Under efterforskningen mod den 38-årige fandt betjentene en halv million kroner, som menes at stamme fra kuppet, der skete om aftenen den 27. december. To kvindelige ansatte blev
bagbundet af røvere, der var bevæbnet med en Kalasjnikov-riffel og en pumpgun.

De to maskerede mænd talte engelsk og muligvis et slavisk sprog indbyrdes, selv om begge ifølge politiet er pæredanske. Men tricket fik politiet til i første omgang at udtale, at røverne måske kunne "være fra en anden kultur end vores".

I første omgang sagde politiet, at udbyttet var seks millioner kroner, men den endelige opgørelse fra Dansk Værdihåndtering lyder altså på næsten et dobbelt så stort beløb.