Politiet holder øje med Loyal To Familia

Østjyllands Politi har beslaglagt våben, narko og skudsikre veste

Østjyllands Politi har siden weekenden været synligt til stede i Brabrand og Aarhus Vest, da den københavnske bande Loyal To Familia forsøger at etablere sig i området.

- Flere bærer beklædning med logo for Aarhus, så meget indikerer, at de vil etablere sig i området, siger politiinspektør Lau Thygesen fra Østjyllands Politi. 

Siden weekenden har de arbejdet på højtryk for at forhindre ballade i området.

- Vi har været meget offensive og forhindret, at flere grupperinger røg i totterne på hinanden. Vi har beslaglagt en del slag- og stikvåben. Vi har beslaglagt skudsikre veste, narko og dopingmidler og forskellige andre ting, så vi er meget opmærksomme på situationen, tilføjer han.

Ikke en trussel mod borgerne

Ifølge politiet er de ikke en trussel mod borgerne i området, men en trussel i forhold til den kriminalitet, som politiet mener, at de er kommet til Aarhus for at lave. 

- Der er skiftende tider for rocker og bandegrupperinger. Der er en del nye grupperinger, og det er ofte medlemmer, som har været i andre gruppe, som samles og danner nye grupper og navne. Og de er der ofte for at lave kriminalitet, siger politinspektør Lau Thygesen.

De anholdte bandemedlemmer blev sat i "futtog" af politiet.
De anholdte bandemedlemmer blev sat i "futtog" af politiet. Foto: Local Eyes

Politiet forhindrede i weekenden, at flere grupperinger tørnede sammen.

I alt blev 70 anholdt for forskellige forseelser, blandt andet maskering og for ikke at ville efterkomme politiets ordrer.

- Det er klart, at når vi ser, at en ny gruppering vil starte op, så vil vi gøre for at forhindre det. Det har en negativ indflydelse på andre grupperinger, siger Lau Thygesen.

Arbejder sammen med kommunen

Østjyllands Politi arbejder lige nu tær sammen med Aarhus kommune om at forhindre, at banden forsøger at rekruttere nye medlemmer i området.

- Når der kommer en ny gruppering, er der altid en risiko, for at nye bliver trukket ind i det, men vi følger det tæt sammen med kommunen og bruger de indsatsmetoder, vi har. Og så skal vi nok gøre, hvad vi kan, for at de ikke skaber utryghed i området, siger Lau Thygesen, politiinspektør ved Østjyllands Politi.

12f65654-7240-4ef8-8000-1f0e5cd02ae7

Her er vores kort på hånden i den danske teststrategi

20200204-233208-L-1920x899we

Kunder raser: Har ikke fået penge retur for aflyst koncert

lystrup spejdergruppe

play Slut med online-møder: Nu glæder de sig til sammenhold og lugten af røg

vaccinekaos

play Lise kan ikke finde en ledig vaccinationstid: - Det er simpelthen at gøre grin med os

Morten Østergaard

Exit overrasker ikke baglandet: - Krænkelsessager har sat et stort præg på Radikale Venstre

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.