Politiet holder øje med Loyal To Familia

Østjyllands Politi har beslaglagt våben, narko og skudsikre veste

02:22

Østjyllands Politi arbejder sammen med Aarhus kommune om at forhindre rekruttering til ny bande.

Østjyllands Politi har siden weekenden været synligt til stede i Brabrand og Aarhus Vest, da den københavnske bande Loyal To Familia forsøger at etablere sig i området.

- Flere bærer beklædning med logo for Aarhus, så meget indikerer, at de vil etablere sig i området, siger politiinspektør Lau Thygesen fra Østjyllands Politi. 

Siden weekenden har de arbejdet på højtryk for at forhindre ballade i området.

Læs også 70 personer anholdt efter uroligheder i Gellerup

- Vi har været meget offensive og forhindret, at flere grupperinger røg i totterne på hinanden. Vi har beslaglagt en del slag- og stikvåben. Vi har beslaglagt skudsikre veste, narko og dopingmidler og forskellige andre ting, så vi er meget opmærksomme på situationen, tilføjer han.

Ikke en trussel mod borgerne

Ifølge politiet er de ikke en trussel mod borgerne i området, men en trussel i forhold til den kriminalitet, som politiet mener, at de er kommet til Aarhus for at lave. 

- Der er skiftende tider for rocker og bandegrupperinger. Der er en del nye grupperinger, og det er ofte medlemmer, som har været i andre gruppe, som samles og danner nye grupper og navne. Og de er der ofte for at lave kriminalitet, siger politinspektør Lau Thygesen.

De anholdte bandemedlemmer blev sat i "futtog" af politiet. Foto: Local Eyes

Politiet forhindrede i weekenden, at flere grupperinger tørnede sammen.

I alt blev 70 anholdt for forskellige forseelser, blandt andet maskering og for ikke at ville efterkomme politiets ordrer.

- Det er klart, at når vi ser, at en ny gruppering vil starte op, så vil vi gøre for at forhindre det. Det har en negativ indflydelse på andre grupperinger, siger Lau Thygesen.

Arbejder sammen med kommunen

Østjyllands Politi arbejder lige nu tær sammen med Aarhus kommune om at forhindre, at banden forsøger at rekruttere nye medlemmer i området.

Læs også Gellerup efter uro: De ødelægger det for os andre

- Når der kommer en ny gruppering, er der altid en risiko, for at nye bliver trukket ind i det, men vi følger det tæt sammen med kommunen og bruger de indsatsmetoder, vi har. Og så skal vi nok gøre, hvad vi kan, for at de ikke skaber utryghed i området, siger Lau Thygesen, politiinspektør ved Østjyllands Politi.