Politiet finder 80 kilo fyrværkeri

Ulovligt fyrværkeri fjernet fra lejet pulterrum

00:43

Fyrværkeriet blev opbevaret i "Dit Pulterkammer" i Højbjerg.

1 af 2

Den dødbringende fyrværkeriulykke i Store Andst har tilsyneladende ikke skræmt folk fra at opbevare ulovlige mængder fyrværkeri.

Onsdag fortæller Østjyllands Politi til Ritzau, at man under en ransagning tirsdag eftermiddag i Højbjerg ved Aarhus har beslaglagt en større mængde fyrværkeri.

- Vi får en henvendelse vedrørende en adresse. Ved ransagningen finder vi ikke noget, men ransagningen fører os til et lejet pulterrum på Michael Drewsens Vej i Højbjerg, fortæller politikommissær Mogens Brøndum.

På Michael Drewsens Vej fandt politiet fyrværkeri i to lejede rum. Alt i alt var der omkring 80 kilo. Det svarer til cirka 19,5 kilo rent krudt, også kaldet NEM-krudt (Netto Eksplosivstof Mængde).

Sigtelse på vej
Det er for private ikke tilladt at opbevare mere end fem kilo NEM-krudt, og derfor er der efter alt at dømme en sigtelse på vej til den ansvarlige.

- Der er ikke nogen, der er sigtet endnu, men vi ved, hvem der står på lejekontrakten, siger Mogens Brøndum.

Hvad sigtelsen kommer til at lyde på, er endnu uvist. Det kan enten blive en sigtelse for overtrædelse af fyrværkeriloven eller af straffeloven, hvis man vurderer, at krudtet har været til fare for nogen.

- Lige nu afventer vi en farlighedsvurdering af, hvor farligt den mængde NEM-krudt kan være, siger Mogens Brøndum

De politifolk, der foretog ransagningen, var så bekymrede over fundet, at man valgte at tilkalde Hjemmeværnets udrykningstjeneste.

- Der var nogle kasser, hvor der stod "Chrysantemum" på, så vi tilkaldte Hjemmeværnet, og krudtet bliver nu opbevaret hos dem, siger Mogens Brøndum.