Politiet fandt ingen våben

De tre mistænkte bankrøvere var ubevæbnede

Politiet har løsladt de tre mænd, der under stor dramatik mandag blev anholdt for at ville røve en bank midt i Aarhus.

Politiet har siden aktionen været tilbageholdende med oplysninger om sagen, men nu oplyser polititalsmanden dog, at de tre anholdte og nu løsladte ikke var bevæbnede.

- Det kan oplyses, at der ikke blev observeret eller fundet våben hos de pågældende anholdte, oplyser Mogens Brøndum i en pressemeddelelse.

Klokken 12.35 mandag var et stort antal betjente i aktion ved Rådhuspladsen i Aarhus, fordi de ville gribe ind overfor det, som de mente var et forsøg på at begå røveri mod Danske Banks filial.

Politiet havde i forvejen fået et tip om, at der skulle ske et bankrøveri mod Danske Bank-filialen. Derfor blev der iværksat overvågning af banken med civile politifolk, oplyser politiet nu.

- På et tidspunkt blev der observeret tre personer, der optrådte mistænkeligt uden for banken, og politiet valgte at slå til med anholdelse af dem alle, oplyser politiet.

En af mændene blev anholdt inde i selve banklokalet, mens to andre blev anholdt udenfor.

Mændene, der er 24, 32 og 33 år, nægter sig skyldige, og løsladelsen indikerer, at politiet selv erkender, at mistanken ikke er særlig godt underbygget. Dels var ingen af mændene bevæbnede, dels har politiet heller ikke på anden måde kunnet skaffe beviser, der kunne overbevise en dommer om, at mændene skulle varetægtsfængsles.

Alle tre er dog stadig sigtet for forsøg på bankrøveri.