Politiet efterlyste voldelige fodboldfans: Nu er de identificeret

Det er lykkedes Østjyllands Politi at finde frem til identiteten på en gruppe Brøndby-fans mistænkt for vold i forbindelse med et fodboldstævne i Aarhus.

Østjyllands Politi har tidligere offentliggjort billeder af 18 Brøndby-fans, som de havde forsøgt at identificere i fem måneder uden held.

Østjyllands Politi efterlyste i sidste uge 18 Brøndby-fans, som mistænkes for vold i forbindelse med et fodboldstævne i Aarhus i januar. Efter efterlysninger i pressen og gennem politiets egne kanaler er det nu lykkes at finde frem til dem.

Der kom en del henvendelser fra borgere og fra nogle af de efterlyste selv.

En stor tak til alle de borgere, der har henvendt sig. Det har været en god hjælp til at få identificeret de mistænkte, så vi kan komme videre med sagen.

Lennart Glerup, Østjyllands Politi

De mistænkte kan nu forvente at modtage en sigtelse og blive indkaldt til en afhøring.

- En stor tak til alle de borgere, der har henvendt sig. Det har været en god hjælp til at få identificeret de mistænkte, så vi kan komme videre med sagen, siger vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, Lennart Glerup.

Fik kritik fra fangrupperinger

Den vold, som mændene mistænktes at stå bag, fandt sted umiddelbart efter finalen ved indendørsstævnet KMD Cup i Ceres Arena.

Efterfølgende fik politiet identificeret en del af de Brøndby-supportere, der deltog i optøjerne, men man manglede altså identiteten på 18 fans.

Læs også Voldelige fodboldfans efterlyses: Kan du genkende dem?

Efterlysningen med billeder af de mistænkte personer medførte kritik fra fangrupperinger hos Brøndby, som frygtede for, at uskyldige blev hængt ud i pressen.

- Vi har fulgt de retningslinjer, der er på området. Vi har tænkt over, om vi skulle offentliggøre billederne, men det var ikke lykkes at finde frem til mændene på anden vis, siger Lennart Glerup til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Nogle af dem er sigtet for vold og andre for grov forstyrrelse af den offentlige orden. 

Billederne af de efterlyste er nu fjernet fra politiets sider.