Politiet: Det er ikke i dag du skal spare på strømmen

Østjyllands Politi giver gode fif til, hvordan du får huset til at se beboet ud

Foto: Colourbox

Julen er hjerternes fest, men desværre også kendt som en aften, hvor folk med lidt for lange fingre udnytter, at mange huse står tomme.

Men der er masser af ting, du kan gøre, for at sikre dit hjem. Og så har Østjyllands Politi i år også gjort ekstra meget for at forebygge indbrud.

- Lad lyset være tændt og ryd ikke for godt op. Det må gerne se ud som om, at der er nogen hjemme. Der er ingen grund til, at det er i dag, du sparer på elregningen. Lad eventuelt også musikken spille, siger vagtchef hos Østjyllands Politi Martin G. Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Julen bliver grå, våd og blæsende

Og så er der særligt én ting, du skal undgå. Nemlig indirekte at invitere tyven hjem til dig.

- Lad for guds skyld være med at skrive på sociale medier, at du nu tager afsted for at besøge familien i julen, siger vagtchefen. 

Han fortæller, at Østjyllands Politi i år har været ekstra fremme i skoene med det præventive arbejde.

Læs også Dronningens jul i Aarhus bliver med and og risengrød

- Vi har gjort et kæmpe stykke arbejde for at være på forkant, og det har vi gjort på mange fronter. Vi har talt med borgere på informationsmøder, og vi har givet vejledning, og vi har gjort et kæmpe arbejde i forhold til at de kendte indbrudstyve i fængsel, vi kunne. Vi synes, vi har gjort en del tiltag i år, men vi har selvfølgelig også rigtig meget brug for borgerne, siger Martin G. Christensen.

Derfor opfordrer han også til, at naboerne informerer hinanden om, hvis de er væk i julen, så man kan holde et vågent øje med hinandens huse.