Politiet: Der bliver ikke trukket vod efter Thomas

Fageksperter fraråder at trække vod efter Thomas - succesraten er for lille

Foto: Google Maps / privatfoto

19-årige Thomas Stralner forsvandt efter en bytur i Randers for en måneds tid siden, og siden har politiet, gruppen Missing People og private ledt efter ham, men desværre uden held.

Tidligere på ugen ville Østjyllands Politi gerne i dialog med Beredskabsstyrelsen for at høre om muligheden for at trække vod efter Thomas Stralner, og denne dialog er nu endt ud med, at der ikke skal trækkes vod efter ham.

- Vi har talt med Beredskabsstyrelsen og dem, der har fagekspertisen på området, og succesraten er simpelthen for lille. Det vil tage ekstremt lang tid at trække vod på bunden med anker, og det er problematisk, at der ligger gamle bildæk, traktordæk, køleskabe og mange andre ting på bunden af Randers Havn. Derudover har vores egne dykkere og erhvervsdykkere fra Missing People rapporteret om en del huller, fortæller fungerende politikommissær Christian Warner fra Østjyllands Politi til tv2oj.dk.

Forældre rystet over syg joke

Skibstrafikken i Randers Havn giver også en del udfordringer, for nogle skibe stikker fem meter og skaber turbulens i vandet. Det får den betydning, at et clearet område pludselig ikke er clearet længere, fordi tingene kan flytte sig i vandet.

Østjyllands Politi har ikke indstillet eftersøgningen og modtager gerne henvendelser - som i går, da en borger havde fundet en sko lidt udenfor havnen.

- Vi havde en hundepatrulje derude, og den lavede en søgning i kanten, men uden at finde noget. Vi tog skoen med ind på stationen og fandt senere ud af, at det ikke var Thomas' sko, fortæller Christian Warner.

Han og kollegerne har blandt andet haft en dialog med Søværnet for at høre, om de kan byde ind med materiel, som ikke har været benyttet i forvejen, men det kastede ikke noget af sig, og lige nu er der ikke yderligere spor at gå efter.

Politiet: Beredskabsstyrelsen skal trække vod efter Thomas

På sigt kan det blive aktuelt at få hjælp af overfladedykkere.

- Vi har blandt andet talt med Beredskabsstyrelsen om overfladedykkere. Hvis Thomas Stralner ligger i havnen, så vil hans legeme stige op, når det bliver varmere, men det er ikke altid, at legemet stiger helt op til overfladen. Vi har før set, at lig kan ligge 30-40 centimeter under overfladen, og så kan overfladedykkere hjælpe os med at finde det, men det er ikke aktuelt endnu, fortæller Christian Warner.

Der er blevet brugt mange ressourcer fra forskellige parter i forhold til at finde Thomas Stralner, men det er altså ikke lykkedes endnu.

- Eftersøgningen er bestemt ikke indstillet, men omvendt skal det også give mening ressourcemæssigt i forhold til andre opgaver. Vi mener bestemt, at vi har gjort et stort og grundigt arbejde i denne sag, for vi ved, der ligger en stor familietragedie bag, fortæller Christian Warner.