Politiet burer kendinge inde

Østjyllands Politi har fængslet fem personer, der havde afsoning til gode og som frygtedes at kunne begå indbrud i den næste tid

Foto: Colourbox

Østjyllands Politi har indgået et samarbejde med Kriminalforsorgen, der gør, at flere kendte indbrudstyve nu er blevet sat bag lås og slå inden 'højsæsonen' for indbrud.

Se: Pas på indbrud i juli

Fem kendte indbrudstyve er blevet udpeget og kaldt ind til afsoning, som de har haft til gode. Og det er meget bevidst, at det er netop nu, de kendte tyve bliver sat i fængsel.

- Det er en helt unik samarbejdsaftale, vi her har fået lavet med Kriminalforsorgen. Det giver os mulighed for at få nogle af vores kendte indbrudstyve væk fra gaden i perioder, hvor vi ved, der ellers ville være stor risiko for, at de ville begå flere indbrud, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen, der er leder af Østjyllands Politis særlige indbrudsstab, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet med Kriminalforsorgen er også et resultat af, at Østjyllands Politi arbejder mere analytisk end tidligere.

- Vi målretter nu i højere grad vores indbrudsindsatser på enkeltpersoner, som vi udpeger ved hjælp af analyser og efterretninger. På den måde får vi et bedre billede af, hvem indbrudstyvene er, og så kan vi også bedre sætte ind overfor dem og for eksempel få dem fængslet i sommerperioden, siger Sten Sørensen.