Politiet bryder smuglerring

Fire unge kinesere afsløret med falske pas i Tirstrup. Organiseret menneskesmugling, mener politiet.

Lige ved og næsten.

Fire unge kinesere manglede kun den sidste del af deres lange rejse, da de blev tilbageholdt i Tirstrup.

Her opdagede lufthavnspersonalet nemlig, at de unge menneskers pas var falske, og de kom derfor aldrig med flyet til London. I stedet blev det til en tur til Århus med politiet.

Onsdag blev to unge kinesere fængslet, og i går besluttede retten i Århus også at fængsle deres to landsmænd for at give politiet mulighed for at efterforske, hvem de fire egentlig er.

<B>Japanske og koreanske pas</B>
For deres identitet stemmer bestemt ikke overens med den i deres pas. To af passene var nemlig koreanske. De andre to japanske.

For de to kinesere, der havde de koreanske pas, gav det problemer og bestemt også røde kinder, da politiet ringede til en koreansk tolk.

Kineserne forstod ikke overraskende ikke et ord, men da politiet så efterfølgende ringede til en kinesisk tolk, var sagen straks en anden.

De fire havde ingen papirer på sig - udover de forfalskede pas - og desuden kun hver især omkring 100 euro.

<B>Sendes videre til København</B>
Politiet i Århus er ikke i tvivl om, at der her er tale om organiseret menneskesmugling.

- En enkelt af dem har fortalt, at hendes forældre i Kina har betalt penge for, at hun skulle bringes til England. Undervejs har hun mødt forskellige mennesker, der har taget sig af hende, indlogeret hende og har givet hende falsk pas og billetter, siger vicekriminalkommissær Morten Daugaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Politiet oplyser, at man formentlig i dag vil transportere kineserne til Rigspolitiet i København, og så vil de fire med stor sandsynlighed blive anbragt på et asylcenter.

- Hvor længe de så skal være i Danmark, det er et åbent spørgsmål. Det afhænger helt af, om vi kan finde ud af deres rette identitet og få en aftale i stand med de kinesiske myndigheder om at få dem sendt retur. Det kan vare alt fra en måned til et halvt år, det kommer an på mange ting, siger vicekriminalkommissæren.