Politiet: Ballade var ærgerligt

Politibetjent ramt af brosten, da autonome angreb

En betjent blev ramt af en brosten, da en gruppe autonome ville angribe deltagerne i demonstrationen i Mølleparken.

Østjyllands Politi kan tidligt lørdag aften gøre status efter en af de travleste dage i meget lang tid.

Ved 17-tiden blev deltagerne i den anti-islamiske demonstration i Mølleparken eskorteret væk. Dermed er der formentlig ikke udsigt til yderligere uro af betydning.

Trods flere tusinde demonstranter i Aarhus Midtby glæder politiet sig over, at de kun var et fåtal, der ønskede konfrontation.

Både i Mølleparken og ved den langt større moddemonstration, som havde cirka 5000 deltagere, gik alt fredeligt for sig langt hen ad vejen, fortæller Mogens Brøndum.

- Desværre var der nogle autonome grupperinger, som ønskede konfrontationen. De delte sig op i mindre grupper og forsøgte at komme ind i Mølleparken. Nogle af dem havde brækket brosten op, og ved 15.30-tiden begyndte balladen omkring Mølleparken, fortæller Mogens Brøndum.

Holdt de autonome på afstand
Det lykkedes politiet at holde de sortklædte autonome på afstand af demonstranterne i Mølleparken. Til gengæld angreb de i flere omgange politiet, og cirka klokken 16.30 blev en politimand ramt i baghovedet med et kasteskyts.

- Vi har haft en meget god dialog med arrangørerne af begge demonstrationer, så vi havde håbet, at det hele kunne foregå fredeligt og slutte af med en fest med musik og taler på Bispetorvet, siger Mogens Brøndum.

- Det er rigtig ærgerligt for arrangørerne af "Aarhus for mangfoldighed", for de har på ingen måde ønsket, at der skulle komme ballademagere med i demonstrationen. Vi havde håbet, at det blev dialogbaseret, men vi havde et passende beredskab i baghånden, såfremt der skulle være nogen, der ikke ville dialogen, siger Mogens Brøndum.

De mange anholdte bliver formentlig sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den person, der ramte politimanden, er foreløbig ikke udpeget.

Det er ifølge politiet ikke sket skader på civile borgere eller bygninger i forbindelse med demonstrationerne.