Politiet: Alt efter reglerne

Østjyllands Politi handlede efter reglerne, da beboere ringede efter hjælp

Der blev ifølge Østjyllands Politi handlet efter reglerne, da tre mænd natten til tirsdag skabte utryghed på Skjoldhøjkollegiet i det vestlige Aarhus.

Politiet blev i går kritiseret for ikke straks at sende patruljevogne af sted, da de første alarmopkald løb ind. Efterfølgende brød de tre mænd ind i to lejligheder og overfaldt beboerne.

Allerede klokken 00.22 modtog politiet et alarmopkald fra en nervøs beboer. Han blev imidlertid stillet videre til politiet i Nordjylland på grund af travlhed på vagtcentralen i Aarhus.

Dermed blev der spekuleret i, om der havde været en brist i kommunikationen. Men ifølge Østjyllands Politi viser en lydoptagelse af telefonsamtalen, at opkaldet hurtigt blev stillet tilbage til Aarhus, og at to patruljevogne straks blev sendt af sted. Men udrykningen blev annulleret igen.

- Vi taler først med en engelsktalende beboer, der siger, at der er tre mænd, der forsøger at komme ind, og at den ene har en kniv. Men efterfølgende taler vi med en dansk beboer, som siger, at der ikke er nogen fare på færde. Hun har ikke set nogen kniv og de tre mænd er gået igen. Så de to patruljevogne bliver kaldt tilbage, forklarer politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Klokken 00.53 blev Østjyllands Politi igen alarmeret. Her var tre gerningsmænd brudt ind i to lejligheder et andet sted på kollegiet og havde overfaldet beboerne. Ifølge signalementet var der tale om de samme tre mænd, som politiet tidligere modtog en anmeldelse om.