Politiet: Alle er i sikkerhed efter branden

Den kraftige tagbrand over Vester Allé og Vestergade i Aarhus har betydet evakuering af fem opgange

01:11

Der er stadig kraftig røg fra en tagbrand over ejendommene Vester Allé 27 og Vestergade 78 i centrum af Aarhus. Alle beboere i de to ramte opgange og tre yderligere er dog nu evakueret.

- Alle er kommet i sikkerhed nu, og der er ingen fare for personer i omgangene nær brandstedet, slår fungerende politikommisær ved Østjyllands Politi, Christian Warner, fast over for tv2oj.dk.

Læs også Tagbrand er nu under kontrol og udvikler ikke farlig røg

Han kan allerede nu fortælle, hvordan branden er opstået.

- Branden er opstået i forbindelse med, at man er ved at lægge tagpap på taget, og så er der sket et uheld, siger han.

I forbindelse med arbejdet er der blevet brugt gasflasker, og flere beboere i området oplyser, at de har hørt høje brag.

- Det har vi også hørt, men vi har ikke fået det verificeret, og vi ved ikke, om det er gasflasker, der er eksploderet, forklarer Christian Warner.

Brandfolkene fra Østjyllands Politi skulle have styr på flammerne, men det giver visse udfordringer, når der er tale om en tagbrand.

- Der er nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger, som skal tages i forbindelse med slukningen af en brand under et tag. Derfor tager det ofte lidt længere tid at slukke en tagbrand, og det vil også være tilfældet her, lyder det fra politikommissæren.

Du kan se klip fra branden i videoen øverst på siden.