Politiet advarer mod pirattaxa

To grove tilfælde af flænsede hævekort

Igen igen rykker Østjyllands Politi ud med en advarsel mod at benytte sig af pirattaxaer i nattelivet.

Advarslen kommer efter to nylige tilfælde, hvor det er lykkedes "taxachaufførene" at franarre og flå ofrenes hævekortet for summer på både 10.000 og 12.000 kroner.

- Vi står lidt undrende overfor, at dette kan blive ved med at forekomme, selvom vi gentagne gange har advaret mod det. I disse tilfælde er det mænd i både 30?erne og 40?erne, som er franarret penge i beruset tilstand, siger Mogens Brøndum, politikommisær ved Østjyllands Politi.

Stjal både hund og hævekort

Det første tilfælde, som politiet fremhæver, drejer sig om en mand, som sidste weekend fik franarret både pinkode og hævekort i et helt klassisk forløb. Manden, som er i 30?erne, hopper på pirattaxaen, som efterfølgende kører til tanken ved Jægergaardsgade for at tanke.

Ved samme lejlighed aflurer chaufføren og hans hjælper - ifølge politiet begge af udenlandsk oprindelse - pinkoden. Manden sættes af, og de to gerningsmænd hæver efterfølgende 12.000 kroner i en automat i Nordjylland.

I det andet tilfælde drejer det sig om en mand i 40?erne, som har bopæl omkring 100 kilometer syd for Aarhus. Manden indvilger i at betale 2.000 kroner for at komme hjem. Han har kun 1.700 kroner i kontanter, resten skal betales ved ankomsten til hjemmet. 

Her roser gerningsmændene både huset og også en seks måneder gamle hundehvalp. Måske derfor overdrager den fulde mand både hund og hævekort til sine to nye venner, så de kan køre på tanken og hæve de resterende penge. Eneste betingelse manden stiller er, at de skal være tilbage indenfor et kvarter. Men siden da har han hverken set noget til det ene eller det andet, bortset fra at der er hævet 10.000 kroner på Mastercardet.

Politiet har gode spor

Der er ellers sket et markant fald i antallet af pirattaxabedragerier. I 2011 var der i gennemsnit to tilfælde om ugen. Antallet faldt så til cirka det halve i 2012 og har siden holdt sig på samme niveau.

Lige nu efterforsker politiet stadig de senest indkomne sager og har ifølge Mogens Brøndum "gode kort" på hånden for at komme nærmere en opklaring.