Politiet advarer: Hold godt øje med betalingskortet

Det seneste døgn har der været fem tilfælde af tricktyveri i Aarhus. Politiet opfordrer folk til at tage de rette forholdsregler

Vær opmærksom, når du bruger dit betalingskort i butikkerne eller hæver penge i automater.

Opfordringen kommer fra Østjyllands Politi efter fem tricktyverier i Aarhus i løbet af det seneste døgn.

- Vi advarer derfor borgere - især den ældre del - om at være opmærksomme. Står der personer bagved, måske tæt bagved, der er klar til at aflæse indtastning af pinkoden, skal man være særlig opmærksom. Dæk under alle omstændigheder altid for indtastningen, lyder det fra politiet i en pressemeddelelse. 

Læs også Villaejer opdagede indbrudstyv på nettet

Det første tricktyveri gik udover en 72-årig kvinde torsdag ved middagstid på Fyrkatvej i Aarhus N. Hun fik stjålet et betalingskort fra sin bil, mens hun var ved at vise andre vej.

Det andet tilfælde foregik ved en automat nær Kvickly i Åbyhøj, hvor en 59-årig kvinde torsdag eftermiddag fik stjålet en pung fra en taske. Kvinden anede uråd, fulgte efter de mistænkte og fik fat i pungen.

Tredje sag handler om et ældre ægtepar, der torsdag eftermiddag fik besøg på deres bopæl i Viby af en kvinde, der udgav sig for at være fra sundhedsafdelingen. Kvinden stjal en opsparing fra ægteparrets soveværelse.

Fjerde tricktyveri gik udover en 85-årig mand, der torsdag handlede i Kiwi på Vesterbro Torv i Aarhus. To kvinder henvendte sig til ham og bad om at få nogle varer ned fra en hylde. Da manden skulle betale ved kassen, var hans dankort væk.

Femte sag handler om en 76-årig kvinde, der bor på Grønnegade i Aarhus. Hun blev torsdag eftermiddag kontaktet af to personer, som udgav síg for at være fra Vestervang Plejecenter. Kvinden afslog at have brug for hjælp. De to personer forsvandt. 

Læs også Ung mand sigtet for tyveri, indbrud og brud på færdselsloven

Østjyllands Politi opfordrer borgere, der opsøges af folk, som udgiver sig for at være hjemmehjælpere, til at være særligt opmærksomme:

- Lad ikke personerne komme ind i lejligheden, før det med sikkerhed er godtgjort, at de er fra hjemmeplejen. Normalt vil man have en aftale med kommunen om, at de skal komme. Det vil derfor være usædvanligt, at hjemmeplejen møder uanmeldt op, men det kan i særlige tilfælde forekomme, opfordrer politiet og fortsætter: 

- Vær derfor opmærksom på, om der er lavet en aftale med hjemmeplejen, om deres fremtræden stemmer overens med, hvad man kan forvente sig af personer fra hjemmeplejen, spørg hvilket plejecenter de kommer fra og lav eventuelt en kontrolopringning til plejecenter.