Politiet advarer: Flere snydt af pirattaxaer i weekenden

Østjyllands Politi oplever, at mange tager en pirattaxa i december. Desværre bliver mange udsat for enten vold eller røveri i den forbindelse

Mange bliver desværre narret af pirattaxaer i denne travle juletid. Politiet har fået flere henvendelser om episoder i weekenden.

I går anmeldte en 20-årig mand fra Aarhus, at han var blevet udsat for tyveri natten til søndag mellem kl. 03.00 og 04.00.

Desværre bliver mange udsat for endten vold eller røveri, når de tager en pirattaxa.

Jacob Christiansen, Østjyllands Politi

Den 20-årige havde fået et lift af en privatperson, der kørte pirattaxa, og som havde tilbudt ham et lift hjem. Føreren af bilen havde en terminal, som den 20-årige brugte til at overføre 20 kroner for turen.

Da han stod ud af bilen, opdagede han, at dankortet var væk. Det viste sig, at føreren af bilen havde det, og han gav den 20-årige hans dankort igen. Føreren gav derefter den 20-årige et farvelknus, og da han kom hjem, viste det sig, at kortet endnu en gang var væk.

Det var efterfølgende blevet misbrugt for adskillige tusinde kroner.

Føreren af bilen beskrives som:

Mand
187 cm.
Almindelig af bygning
Brun i huden
Sort, kort hår
- kort i siderne og længere krøllet hår på toppen
Oplyste, at han var fra Tyrkiet  
26 år

- Vi oplever, at mange tager en pirattaxa i december, fordi der er stor travlhed på gaderne, og desværre bliver mange udsat for enten vold eller røveri, når de tager en pirattaxa, siger kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, Jacob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også To røvet af pirattaxi under festugen: Snydt af GPS i bilen

En lignende episode skete for en 23-årig mand fra Aarhus. 

Den 23-årige anmeldte mandag, at han natten til lørdag d. 16/12 havde fået stjålet sit dankort. Den 23-årige forklarede, at han havde taget imod et lift i Aarhus, da en ukendt person tilbød at køre ham hjem. I forbindelse med betalingen for turen, havde den 23-årige indtastet sin kode til dankortet på en anordning i bilen, men der var ikke hævet nogle penge for turen. I stedet opdagede han efterfølgende, at dankortet var væk, og at nogen havde misbrugt det. 

Læs også 43-årig kvinde satte sig ind i pirattaxa og blev bestjålet

- Vi har fået fat på en del af pirattaxakørerne, men der kommer desværre flere til. Vi har lige nu syv varetægtsfænfgslet for vold eller røveri i forbindelse med pirattaxakørsel. Desuden har to lige fået dom, siger Jacob Christiansen. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at borgere holder sig fra at køre med pirattaxaer.