Politi: Smukfest har været fredelig

Politiet betegner dette års Smukfest som ganske fredelig.

Foto: Scanpix - Helle Arensbæk

De sidste toner har lydt på den 37. udgave af Smukfest, som var en fredelig omgang. 

- Med det vi har overblik nu, så må vi betegne det som en ganske fredelig festival set fra politiets side, siger Torben Rungstrøm fra Skanderborg lokalpoliti.

I løbet af festivalen har politiet haft 12 sager om euforiserende stoffer. Det drejer sig om festivalgængere, der har haft mindre besiddelser af hash og kokain, og der er ingen, der er anholdt i forbindelse med konfiskeringen af stofferne.

Der har i løbet af weekenden været 10 anmeldelser om tyveri fra teltene fra campingpladsen, og her har det været kontanter og mobiltelefoner, som tyvene er gået efter.

- Vi kunne se allerede i 2014 i berigelseskriminalitet, da man valgte at hegne området ind og lave adgangskontrol. Derefter har været et fald, siger Torben Rungstrøm fra Skanderborg Politi.

I løbet af weekenden har der været fire lommetyverier. Men ifølge Torben Rungstrøm vil der i de kommende dage komme flere anmeldelser om tyveri.

- Erfaringsmæssigt ved vi, at mange gæster venter med at anmelde, til de kommer hjem, siger Torben Rungstrøm.

Der har ikke været nogen anmeldelser om voldtægt, chikane eller blufærdighedskrænkelser, men disse anmeldelser kan ligeledes komme ind i løbet af de kommende dage.