Politi: Seks skud slog 26-årig ihjel

Årsagen til en 26-årig mands død i april er nu undersøgt. Dødsårsagen er afgørende for en kommende retssag

Foto: Local Eyes

Foto: Google Maps

1 af 2

Skud i benet, bækkenet og hoften var med stor sandsynlighed årsag til, at en 26-årig mand fra Horsens mistede livet d. 25. april, to måneder efter selve skudepisoden, der foregik i Randers-bydelen Vorup.

Efter mandens død var der tvivl om dødsårsagen, men den mener Østjyllands Politi nu at have fundet. Det oplyser pressekoordinator Marianne Morgen fra Østjyllands Politi ifølge Randers Amtsavis til Horsens Folkeblad.

Ramt af skud: Politiet jagter gerningsmand

- Vores undersøgelser har vist, at han døde af de skader og infektioner, skuddene medførte. Der kan dog være andre ting i hans sygdomsbillede, som også spiller ind.

- Det er noget, vi skal have en lægefaglig vurdering af, før vi kan udtale os med sikkerhed, så heri består det videre efterforskningsarbejde lige nu, siger hun.

Tre personer sigtet i sagen

Dødsårsagen er vigtig for en eventuel retssag, fordi den afgør, hvorvidt der er tale om manddrab eller drabsforsøg. Tre personer er på nuværende tidspunkt sigtet i sagen.

Manden blev skudt 29. februar, hvor han stod på Højtoftegade i det sydlige Randers med en bekendt fra Aarhus, da en mørk bil nærmede sig og standsede.

26-årigt offer fra skudsag i Randers er død

En person steg ud af bilen, og ifølge anklageren blev der affyret seks skud mod den 26-årige, der i første omgang blev vurderet til at være uden for livsfare af lægerne på hospitalet.

To mænd på 23 år blev midt i april anholdt og sigtet for medvirken til drabsforsøg. En tredje mand på 21 år blev anholdt 27. april. Han er nu varetægtsfængslet og sigtet for manddrab.

Østjyllands Politi har tidligere oplyst, at skudepisoden ikke har relation til rocker- og bandemiljøet. Årsagen til forbrydelsen vil således formentlig først blive klarlagt under de kommende retssager.

Local Eyes optog video fra gerningsstedet efter skudepisoden. Den kan du se herunder: