Politi om overfald på SKAT-medarbejder: Kan være arbejdsrelateret

En kvinde, der er ansat ved SKAT blev tirsdag morgen overfaldt uden for sit hjem ved Silkeborg

01:05

Tirsdag morgen blev en kvinde overfaldet uden for sin bolig ved Silkeborg.

Kvinden er ansat ved SKAT, og politiet, der nu er i gang med en efterforskning af sagen, mistænker, at det kan være motivet bag overfaldet.

- Efterforskningen tyder på, at det godt kan være arbejdsrelateret. Vi har haft en ganske kort afhøring af forurettet. Nu går det så ud på at se, hvad den her efterforskning kan føre med sig, siger politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost. 

Læs også Kvinde ansat i Skat overfaldet ved sit hjem ved Silkeborg

Kvinden bor på en landejendom uden for Silkeborg, og det sammen med gerningstidspunktet får politiet til at arbejde med en teori, om at forbrydelsen kan være arbejdsrelateret.

- Vi kigger selvfølgelig på motivet for den her forbrydelse. Det sker klokken 06.28 ude ved en landejendom. Der kommer ikke andre der, man har et ærinde, hvis man kommer der, så det er selvfølgelig noget, der vejer tungt for os, om det har et arbejdsrelateret skær, siger politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost.

Læs også Landevej spærret i over en time efter trafikulykke

Minister er rystet over episoden
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) fortæller til Ritzau, at han er rystet over episoden. Han slår ligeledes fast, at vold og overfald på myndighedspersoner er aldeles uacceptabelt.

- Man er velkommen til at være enig eller uenig med myndighederne i, om ens skat er korrekt. Men det må aldrig nogensinde gå ud over de mange tusinde dygtige medarbejdere, som hver dag går på arbejde og administrerer den lovgivning, som et flertal i Folketinget har vedtaget, siger ministeren