Politi og brandvæsen i stor udrykning til hospital

Hospitalet har fået vandskade i forbindelse med brand.

Der var torsdag aften flere brand- og politibiler ved Indgang C på Aarhus Universitetshospital, Skejby. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Aarhus Universitetshospital, Skejby er torsdag aften blevet ramt af en mindre brand, der har forårsaget vandskade på hospitalet.

- Vi fik en anmeldelse om, at der var kraftig sort røg og flammer. Vi sendte flere patruljer derud, hvis der skulle ske en evakuering, siger vagtchef Morten Hansen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Anita har været væk siden mandag: Nu er der nyt i sagen

Ild og røg stammede fra en skraldespand på en altan på femte sal ved hospitalets hovedindgang, Indgang C, og ilden var allerede blevet slukket, da politi og brandvæsen nåede frem til hospitalet.

Branden i skraldespanden skyldes formentlig et cigaretskod, lyder det fra politiet.

Større vandskader på Aarhus Universitetshospital, Skejby efter en lille altanbrand. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Vandrør skyld i skader

Branden i skraldespanden satte gang i flere systemer på hospitalet, og det betød blandt andet, at et sprinkleranlæg gik gang, melder Østjyllands Brandvæsen. 

- Systemerne har virket, som de skal, og personalet har reageret, som det skal. Alt er gået lige efter bogen, siger indsatsleder Jesper Hansen.

I forbindelse med branden er der gået et vandrør, og det betyder, at der torsdag aften er væsentlig mere vand på hospitalet end normalt.

Læs også Slut med smøger og øl: Politikere vil stoppe salg på sygehusene

- Da vi kommer derud, er branden slukket. Vi har sørget for ventilation og efterslukning, og vi har tjekket, om der ligger noget og ulmer. Vandskaden har vi håndteret efterfølgende, og nu er skadeservice i gang med vandstøvsugere, siger indsatsleder Jesper Hansen.

Ingen er kommet til skade i forbindelse med brand eller vandskade. 

Branden blev anmeldt til politiet klokken 18.51.

Systemer og ansatte gjorde, som de skulle, da der torsdag aften udbrød en mindre brand på en altan på Aarhus Universitetshospital, Skejby. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto