Politi modtager fupmail

'Vagn' forsøger at narre penge fra politiet

Foto: Colourbox

Politiet advarer ofte mod fupmails, der forsøger at narre penge fra venlige og godtroende personer. Onsdag morgen var det så Sydøstjyllands Politis tur til at modtage en sådan mail.

- Det viser bare at plattenslagerne ikke går efter bestemte mennesker eller lige DIG, men at de sender til de mailadresser de nu kan få fingre i. For vel er vi venlige - men særligt godtroende er vi ikke, skriver Sydøstjyllands Politi i deres nyhedsbrev.

Fupmailen viser også tydeligt, at der er problemer med sproget. Ifølge politiet sandsynligvis fordi mailen er oversat til dansk via Google Translate. Bedøm selv:

"Jeg tog en tur til London, Storbritannien og havde min taske stjålet med indeholdende mit pas, kontanter og kreditkort fra mig. Ambassaden er indforstået og villig til at hjælpe ved at lade mig flyve uden mit pas, men jeg mangler at betale for en billet samt bosætte hotelregninger.

Derfor kontaktede jeg min bank angående et nyt kreditkort som uden det er jeg desværre forhindret i at få adgang til midler. Men der vil går 5 arbejdsdage inden jeg får adgang til midler på min konto fra Storbritannien. Jeg har derfor brug for dig til at låne mig 1600 Britiske pund til at sortere mig ud af denne knibe, og beløbet bliver betalt tilbage så snart jeg vender tilbage fra Storbritannien.

Western Union er den hurtigste måde at modtage de penge.

Jeg afventer dit svar.

Mvh

Vagn"

Det korte svar fra Sydøstjylland Politi er: "Rend og hop, Vagn!"