Politi-kontrol i midtbyen

Visitationszone skal sikre ro og orden under retssag

01:20

1 af 2

Østjyllands Politi indførte tirsdag en visitationszone i Aarhus Midtby i forbindelse med en retssag mellem rockere og indvandrere i Vestre Landsret på Åboulevarden i Aarhus

Alt gik fredeligt for sig, men på torsdag og fredag er der atter øget politikontrol i midtbyen.

- Visitationszonen indføres fordi Østjyllands Politi vurderer, at der i øjeblikket er forøget risiko for, at der bæres våben i det centrale, hedder det i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

- Der vurderes at være et meget anspændt forhold mellem visse grupperinger i Aarhus-området. I forbindelse med den igangværende retssag er personer fra rockermiljøet tiltalt for at have begået grov vold mod en person fra en anden gruppering.

- Dette underbygges af, at der fredag 9. september 2011 på Åboulevarden tæt på Vestre Landsrets lokaler var optræk til sammenstød mellem de to grupperinger, men det blev forhindret af politiet.

- Visitationszonen skal forebygge fare for personers liv og helbred og indebærer, at politiet kan foretage stikprøvevis visitation af personer, genstande og køretøjer, som de pågældende er i besiddelse af, hedder det i politiets begrundelse.

Se mere om dagens aktion i indslaget ovenfor