Politi: Grupper kæmper om narkomarked

Naivt at tro, at der ikke er sammenhæng mellem episoderne i Århus i den seneste tid, lyder det fra politidirektør.

Kriminelle grupper i Århus har benyttet den seneste uge til at markere sig i byen, og det er, ifølge politidirektør Jørgen Ilum fra Østjyllands Politi, et led i kampen om narkomarkedet i byen.

Hells Angels-medlemmer og tilhængere vandrede i hobetal gennem midtbyen i festugen, og dagen efter fulgte et stort antal indvandrere samme sti og tog turen gennem byens gade, mens de råbte "Det er vores by".

Senest affyrede ukendte gerningsmænd mandag aften omkring 20 skud mod MC Tornadoes' klubhus på Hasselager Centervej i udkanten af byen, mens der på noget nær samme tid blev kastet to håndgranater mod Hells Angels hus på Bryggervej i Risskov.

- Det vil være naivt at tro, at disse angreb ikke har en sammenhæng med episoderne i sidste uge. Vi har at gøre med nogle grupperinger, der er ude og markere sig i forhold til hinanden.
Det er for at signalere, hvem der bestemmer på narkomarkedet, siger Jørgen Ilum til JP Århus.

Han understreger over for avisen, at Østjyllands Politi gør alt for at få et overblik over gruppernes aktiviteter, så man kan være klar, hvis der skulle være optræk til yderligere sammenstød.