Politi: Flere har fået dødstrusler

Trusselsbrev til medlem af foreningen 'Venligboerne' er formentlig også blevet sendt til andre frivillige

Foto: Privatfoto

Hos lokalpolitiet i Silkeborg er man i øjeblikket i gang med at efterforske, hvem der er afsender til et trusselsbrev.

Brevet blev sendt til silkeborgenseren Tina Aas Borja, som er frivillig i gruppen 'Venligboerne' der blandt andet arrangerer aktiviteter for flygtninge.

I kuverten var der et billede af en hængt mand med ordene "Fucking traitor. Your time will come sooner og later" (Fucking forræder. Din tid vil komme før eller senere, red.).

Se også: Dødstrusler stopper ikke Tina

Meget tyder nu på, at Tina Aas Borja ikke er den eneste, som har modtaget trusselsbrevet.

Ifølge politikommissær Sune Espersen fra lokalpolitiet i Silkeborg har også Sydøstjyllands Politi også fået anmeldelser fra borgere, der har modtaget et lignende brev.

Fælles for dem er, at de også har været tilknyttet en 'mangfoldigheds-gruppe' ligesom Tina Aas Borja:

- Ud fra beskrivelsen lyder det til at være lavet på samme måde og med samme motiv afbilledet, siger han til tv2oj.dk.

Tina Aas Borjas brev og det papir, billedet er printet på, er nu lokalpolitiets vigtigste spor i sagen. Brevet er derfor blevet afleveret til politiets tekniske afdeling:

- De skal forsøge at finde spor for eksempel DNA på dokumentet. Biologiske spor eller viden om materialet kan måske lede os i retning af en gerningsmand, siger politikommissær Sune Espersen til tv2oj.dk og fortæller, at der ikke umiddelbart er andre spor at gå efter:

- Tina har forklaret, at hun ikke har nogle umiddelbare fjender, så vi har ikke nogle mistænkte i øjeblikket, siger han.

Lokalpolitiet i Silkeborg vil nu samarbejde med Sydøstjyllands Politi omkring efterforskningen for at finde ud af, om det er den samme person, der står bag brevene.