Politi efterforsker hærværks-sag

Krysantemumbombe formentlig bag eksplosion

Genrefoto. Foto: 24-7 News

Det var formentlig en kraftig krysantemumbombe, der forårsagede en kraftig eksplosion i en overkørselshytte den 6. november ved en overkørsel mellem Hinnerup og Hadsten.

 

Det viser de foreløbige undersøgelser som Kriminalteknisk Afdeling har foretaget.

 

- Gulvet er sprængt i luften. Sprængstoffet er formentlig placeret under gulvet, og noget af gulvet sad i taget, da politiet ankom til stedet. Der blev fundet rester af hætter samt papir fra en krysantemumbombe, siger Mogens Brøndum, politikommissær hos Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.  

Politiet betegner sagen som alvorlig, og oplyser at strafferammen for ugerningen er op til seks års fængsel, ligesom gerningsmanden kan se frem til et betragteligt erstatningskrav.

Den skyldige er dog ikke pågrebet endnu, men politiet håber, at der kan dukke fingeraftryk op, der kan lede dem på sporet.

- Vi afventer resultater af de foreløbige undersøgelser fra Kriminalteknisk Afdeling, siger Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Som vi tidligere i dag kunne fortælle, så regner Banedanmark med, at det tager mindst tre måneder at udbedre de omfattende skader ved overkørslen.