Politi: Det er jo æreskrænkelse

Efterforsker sag om pædofili-anklage

Østjyllands Politi er i dag gået ind i sagen om den 28-årige Benjamin Holstebroe, som er blevet hængt ud som pædofil på Facebook.

Politiet modtog i går klokken 13.48 en anmeldelse fra Benjamin Holstebroe. Han var blevet gjort opmærksom på, at der florerede en pædofili-advarsel på Facebook, hvor hans billede blev delt.

Se: Hængt ud som pædofil

Benjamin Holstebroe følte ikke, at politiet tog hans anmeldelse alvorligt. Det er dog ikke tilfældet, fortæller politikommissær Mogens Brøndum. Han fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at politiet lige nu efterforsker sagen:

- Det er rigtig ærgerligt, hvis han ikke føler, han blev taget alvorlig , siger politikommissær Mogens Brøndum.

Det var en kvinde, som delte Benjamin Holstebroes billede på det sociale medie, efter hendes datter var blevet antastet af en mand, som havde misbrugt et af Benjamin Holstebroes ungdomsbilleder.

Nu efterforsker politiets afdeling for it-forskning sagen:

- Sådan en sag, det er jo æreskrænkelse, og det er en ganske alvorlig sag. Det er en overtrædelse af straffeloven, siger politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi har stor forståelse for denne unge mand, at det er dybt krænkende, det han har været udsat for. Vi håber bestemt på, at vi kan få opklaret sagen således, at vi kan få sigtet den person, som har lagt de ting ud.

Billedet af Benjamin Holstebroe blev delt mere end 8.000 gange på Facebook.