Plougmann bliver siddende

Valgsjusk: Valgbestyrelsen har talt

01:46

1 af 2

Helle Plougmann fortsætter i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune.

Det fortæller Jan Petersen (S), borgmester og formand for valgbestyrelsen i Norddjurs Kommune.

- Helle Plougmann får lov til at sidde som medlem af kommunalbestyrelsen efter valgbestyrelsens afgørelse, siger Jan Petersen.

Ved kommunalvalget i 2013 tog kommunens valgbestyrelse ikke højde for, at Enhedslisten stillede op som partiliste i stedet for sideordnet liste.

Det betød, at kandidaterne ikke bliver valgt ind efter stemmetal, men efter deres rækkefølge på opstillingslisten.

Se også: Politisk skandale

Her blev Helle Plougmann valgt ind i byrådet i stedet for Inky Remy, som ellers stod til at få sædet. I august blev Helle Plougmann forlod Enhedslisten og blev løsgænger i byrådet, hvilket fik partiet til at klage over fejlen ved valget.

Men torsdag blev det slået fast af valgbestyrelsen, at Helle Plougmann beholder pladsen i kommunalbestyrelsen.

- Vi har valgt at følge indenrigsministeriets retlige vejledning af os, og derfor har vi kun taget stilling til det retlige i det her, nemlig at indenrigsministeriet fortæller, at det her skal vi træffe en afgørelse for, og at der er bestemte ting, som vi skal tillægge betydelig vægt i den afgørelse, siger Jan Petersen.

Se også: EL: Helt hul i hovedet

Han uddyber:

- Det ene tema i den betydelige vægtning er, at der kunne have været klaget indenfor klagefristen, og klagefristen har væsentlig betydning. Det andet er, at kommunalbestyrelsen har arbejdet i et stykke tid, og derfor er den kontinuitet, der forudsættes i kommunalbestyrelsens arbejdsgrundlag, også tillægges en betydelig vægt, forklarer Jan Petersen.

Hør, hvad borgmester Jan Petersen mener om afgørelsen i interviewet øverst på siden.