Plejehjem serverer gourmetmad for beboerne: - Man tager sgu på

Der var menukort, levende lys og duge på bordene, da beboerne på Tranbjerg Plejehjem satte sig til bords

01:57

Navnet bag 'Restaurant En Kort En Lang' giver sig selv, når man ser de to personer bag.

Der var dækket op med levende lys, menukort og tre glas ved hver kuvert, da beboerne på Tranbjerg Plejehjem torsdag middag satte sig til bords.

Hovedretten bestod af sprængt oksebryst med peberrodssauce.

Torsdag foregik middagsmaden på en lidt anderledes måde end normalt på Tranbjerg Plejehjem.

En lang kok

Det var 'Restaurant En Kort En Lang', der stod for den ekstraordinært fine menu.

Bag initiativet står Bettina Kjær Hofmann, der er ernæringsassistent på Tranbjerg Plejehjem.

Hun har før haft besøg af Aarhus Kommunes kok og oplevelsesmedarbejder Jacob Guldhammer Øllegaard.

Første forret bliver serveret. Det er en kartoffel/hvidkålssuppe med serano skinke

Man tager sgu på

For ikke at gentage tidligere successer havde Betina Hofmann et forslag om at lave en restaurantoplevelse for plejehjemmets beboere.

Og det var noget, der faldt i god jord blandt restaurantens gæster.

Læs også Gambling er blevet hverdag: Marcus tabte 120.000 kr. på en aften

- Af alt den her gode mad tager man sgu på, siger Niels Holger Labohn, der er beboer på Tranbjerg Plejehjem.

Det eneste hensyn, der blev taget, var, at kødet skal være mørt, da ikke alles tænder er, hvad de har været.

- De er lige så nysgerrige som alle os andre. Man glemmer det nogle gange, når man sætter labels på ældre og plejehjemsbeboere. Man glemmer, at der er et menneske, der har levet et langt liv, bagved, siger Jacob Guldhammer Øllegaard.

Øverst kan du se hele indslaget om gourmet-middagen på Tranbjerg Plejehjem.

Der var dækket fint op, da beboerne på Tranbjerg Plejehjem torsdag middag satte sig til bords.