Planlæg din cyketur

I dag lancerer Google Maps kort over cykelruter i Smilets By

Torsdag lancerer Google Maps cykelruter, der blandt andet tager hensyn til sikkerhed og stejle bakker.

Leder du finde den korteste vej fra A til B på cykel, eller vil du gerne sikre dig, at børnene kan køre på cykelsti hele vejen til skole?

Så er der godt nyt.

Torsdag lancerer Google Maps nemlig kort over cykelruter i en række danske byer - København, Aarhus, Odense, Aalborg, Fredericia, Vejle og Kolding.

Det betyder, at man fremover kan klikke på et cykelikon, når man har indtastet sit start og slutpunkt.

Tidligere har det kun været muligt at få kortlagt den hurtigste rute i bil, med offentlig transport og til bens.

Det bliver desuden muligt at få vist særligt cykelvenlige ruter. For eksempel tager Googles cykelruter højde for, hvor der er cykelstier, og hvor vejene er meget trafikerede og usikre for cyklister.

I forhold til at finde den hurtigste vej tager ruteplanlæggeren også hensyn til, om cyklisten ved at tage en lille omvej kan undgå lange og stejle bakker og dermed nå hurtigere frem trods de ekstra meter eller kilometer.

- Hos Google deler vi i høj grad danskernes glæde for at cykle, og derfor er det også herligt nu at kunne gøre danske cykeldata tilgængelig på Maps, siger Christine Sørensen, der er Google Danmarks talsperson.

- Forhåbentlig kan det være til glæde både i hverdagen for folk, der bor her, men også for turister, der vil opleve Danmark, som det er smukkest - på to hjul, tilføjer hun.