Planer om bro til Randers

Brugerbetaling skal skaffe sidste finansiering

En ny forbindelse over Randers fjord kan formentlig blive den løsning, som skal skabe en mere flydende trafik i Randers by og også øge mobiliteten i hele Kronjylland og Djursland.

Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse i dag.

- Da Randers Kommune for år tilbage stod alene med udfordringen om at skabe en ny forbindelse over Randers Fjord, var det ganske urealistisk at kommunekassen kunne finansiere et sådant projekt. Et sådan projekt vil koste ca. trekvart milliard kroner, fortæller kommuneplanlægger Henrik Bernberg fra Randers Kommune.

Brugerbetaling på 10 og 20 kroner

Flere år arbejde med blandt andre embedsmænd i transportministeriet bliver dermed muligt og er også realistisk.

Blandt andet skal en ukendt del af finansieringen kradses ind ved hjælp af brugerbetaling.  I planerne regner man i øjeblikket med en pris for at krydse fjorden på 10 kr. for personbiler og 20 kr. for last- og varevogne.

 

- I løbet af 2013 vil vi komme et godt stykke videre i forberedelsen og planlægningen. Således er det ambitionen at få lavet en vurdering af mulighederne med brugerbetaling samt et forslag til, hvordan forbindelsen kan etableres, vurderer Henrik Bernberg.

 

Planerne om en bro over fjorden er lige nu i høring som en del af kommuneplan 2013. Alle interesserede kan give deres mening til kende frem til 17. april